
Υλικά
Υλικά για 4 χάμπουργκερ
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 αβγό
1/4 της κούπας φρυγανιά τριμμένη
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
1/2 κούπα σόδα σε νερό
4 ψωμάκια κλασικά με σουσάμι
4 φύλλα μαρουλιού
4 φέτες ντομάτας
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε φέτες
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
Παρασκευή
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αβγό, την φρυγανιά, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε και τη σόδα.
Ανακατεύουμε τα υλικά και πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει και τοποθετούμε τα μπιφτέκια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για –7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με την κέτσαπ.
Ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια και τα αλείφουμε.
Βάζουμε σε κάθε ψωμάκι ένα φύλλο μαρούλι, ένα μπιφτέκι, μια φέτα ντομάτα και λίγες φέτες κρεμμύδι.
Κλείνουμε το ψωμάκι και σερβίρουμε.Συμβουλή: Για να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια, όταν τα πλάθουμε βρέχουμε τα χέρια μας με μπύρα ή με σόδα.(Συνταγή από το βιβλίο της Αντωνίας Βερτζάγια Παπακωνσταντίνου «Φοιτήτρια και στη μαγειρική», εκδόσεις Μύρτος.)