Follow us

Κρύα παντζαρόσουπα με παγωτό πιπεριάς

Κρύα παντζαρόσουπα με παγωτό πιπεριάς

Υλικά

υλικά

4 μεγάλα παντζάρια πολύ καλά πλυμένα

2 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών

3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. κύμινο

1/3 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

για το παγωτό:

1 πράσινη πιπεριά 

1 πράσινη καυτερή πιπεριά

1 λ. πυκνή κρέμα γάλακτος 

1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Τυλίγουμε τα παντζάρια, πασπαλισμένα με το ελαιόλαδο και το κύμινο, με αλουμινόχαρτο, βάζουμε το πακέτο σε ταψάκι και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως, περίπου 1 ώρα.

Αφήνουμε να κρυώσουν.

Κατόπιν, ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια, το χοντροκόβουμε και τα κάνουμε πολτό στο μπλέντερ με τον μαϊντανό.

Προσθέτουμε όσο ζωμό χρειάζεται για να γίνει μια πηχτή σούπα.

Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και την κρατάμε στο ψυγείο.

Για να φτιάξουμε το παγωτό: κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές αφού τις έχουμε ξεσποριάσει προσεκτικά.

Από την καυτερή πιπεριά έχουμε αφαιρέσει με επιμέλεια και όλες τις εσωτερικές μεμβράνες.

Ζεσταίνουμε σε μέτριο κατσαρολάκι το βούτυρο και σωτάρουμε τις πιπεριές 3'-4', μέχρι να μυρίσουν και να μαλακώσουν λίγο.

Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα.

Ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε βρασμό.

Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες ή μια νύχτα.

Κατόπιν το βάζουμε στην παγωτομηχανή και αφήνουμε να πήξει και να αφρατέψει.

Το διατηρούμε στην κατάψυξη.

Σερβίρουμε τη σούπα σαν ορεκτικό σε μεγάλα μπολ ή βαθιά πιάτα, βάζοντας στο κέντρο μια μπάλα παγωτού.

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.