Υλικά
υλικά
4 μεγάλα παντζάρια πολύ καλά πλυμένα
2 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κύμινο
1/3 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
για το παγωτό:
1 πράσινη πιπεριά
1 πράσινη καυτερή πιπεριά
1 λ. πυκνή κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Τυλίγουμε τα παντζάρια, πασπαλισμένα με το ελαιόλαδο και το κύμινο, με αλουμινόχαρτο, βάζουμε το πακέτο σε ταψάκι και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως, περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Κατόπιν, ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια, το χοντροκόβουμε και τα κάνουμε πολτό στο μπλέντερ με τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε όσο ζωμό χρειάζεται για να γίνει μια πηχτή σούπα.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και την κρατάμε στο ψυγείο.
Για να φτιάξουμε το παγωτό: κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές αφού τις έχουμε ξεσποριάσει προσεκτικά.
Από την καυτερή πιπεριά έχουμε αφαιρέσει με επιμέλεια και όλες τις εσωτερικές μεμβράνες.
Ζεσταίνουμε σε μέτριο κατσαρολάκι το βούτυρο και σωτάρουμε τις πιπεριές 3'-4', μέχρι να μυρίσουν και να μαλακώσουν λίγο.
Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα.
Ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε βρασμό.
Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες ή μια νύχτα.
Κατόπιν το βάζουμε στην παγωτομηχανή και αφήνουμε να πήξει και να αφρατέψει.
Το διατηρούμε στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε τη σούπα σαν ορεκτικό σε μεγάλα μπολ ή βαθιά πιάτα, βάζοντας στο κέντρο μια μπάλα παγωτού.