Υλικά για 4 σάντουιτς
1-2 μπαγκέτες (ανάλογα με το μέγεθος)
400 γρ. μοτσαρέλα & σε μπάλα
4 μέτριες ντομάτες
1/3 φλ.τσ. φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες 1 εκ.
Τις αφήνουμε 15' σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες πάχους 1 εκ., τις βάζουμε σε βαθύ πιάτο και τις ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και πιπέρι.
Σχίζουμε τη μπαγκέτα κατά μήκος.
Τοποθετούμε εναλλάξ τα φετάκια ντομάτας και μοτσαρέλας, έτσι ώστε να καβαλάει ελαφρά το ένα το άλλο, βάζοντας ανάμεσα φυλλαράκια βασιλικού.
Ραντίζουμε με ελάχιστο μπαλσάμικο.
Κλείνουμε τη μπαγκέτα και την κόβουμε λοξά σε τέσσερα κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα καλό μαχαίρι ψωμιού.
Τυλίγουμε τα σάντουιτς με αλουμινόχαρτο κατά τα 2/3.tips: το μέγεθος της μπαγκέτας δεν είναι σταθερό, άρα μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο ψωμί γι' αυτές τις ποσότητες υλικών.