
Υλικά
υλικά
300 γρ. μοσχαρίσο κιμά από ελιά
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.σ. ξερό δυόσμο
1 κ.γ. κίμινο τριμμένο
1 κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
για τη συνοδεία:
ντομάτα, μαϊντανός, κρεμμύδι, πίτες
παρασκευή
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά για αρκετή ώρα, ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ με πάχος 3 εκ.
Αφήνουμε τα κεμπάπ να σταθούν τουλάχιστον 1 ώρα πριν τα ψήσουμε.
Μπορούμε να τα περάσουμε σε ξύλινα σουβλάκια ή να τα ψήσουμε όπως είναι.
Τα ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου ή σε τηγάνι με αυλάκια.
Τα συνοδεύουμε με ντομάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια ανακατεμένη με μαϊντανό και κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βάζουμε δίπλα ψημένες πίτες.