Υλικά
υλικά για 4 άτομα
8 μοσχαρίσια σκαλοπίνια με πάχος όχι μεγαλύτερο από 1 εκ.
500 γρ. μανιτάρια λευκά πολύ φρέσκα
2 σκ. σκόρδο
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου
59 γρ. βούτυρο φρέσκο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Βάζουμε σε ταψάκι το αλεύρι.
Αλατοπιπερώνουμε τα σκαλοπίνια.
Περνάμε γρήγορα κάτω από νερό της βρύσης τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
Αφαιρούμε την άκρη από το πόδι τους και τα κόβουμε, αν είναι μεγάλα, σε φετάκια.
Αν είναι πολύ μικρά μπορούμε να τα αφήσουμε ολόκληρα.
Τα ραντίζουμε καλά με το λεμόνι.
Βάζουμε σε τηγάνι το μισό βούτυρο και 2 κ.σ ελαιόλαδο να κάψει.
Αλευρώνουμε ένα-ένα τα σκαλοπίνια, τα τινάζουμε καλά και τα βάζουμε να τηγανιστούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από τις δυο πλευρές.
Τα κρατάμε στην άκρη σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε το σκόρδο σε φετάκια και τα μανιτάρια.
Τα γυρίζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.
Τότε αλατοπιπερώνουμε, τα πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γ.
αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό ζεστό.
Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν περίπου 7'-8', ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα σκαλοπίνια και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί 1'-2'.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως τα σκαλοπίνια με τη σάλτσα τους.
Συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.