Υλικά
ελαιόλαδοΥλικά:
200 ml λευκό κρασί
400 γρ. ρύζι arborio
1150 γρ. ζωμό κότας ή bisque
150 γρ. σταμναγκάθι ζεματισμένο
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
70 γρ. μασκαρπόνε
200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
αλάτι, πιπέρι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ακολουθείται η κλασική διαδικασία παρασκευής ριζότο, απλώς το σταμναγκάθι το βάζουμε στο τέλος μαζί με τις γαρίδες και τα τυριά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Τις γαρίδες τις ψήνουμε στη σχάρα.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λάδι βανίλιας αν θέλουμε.