Υλικά
υλικά για 6 άτομα
500 γρ. πένες ή ριγκατόνι
230 γρ, μπρόκολο (καθαρισμένο)
150 ml γάλα πλήρες
80 γρ. φρέσκια μηζύθρα (ή άλλο φρέσκο τυρί σαν τη ρικότα)
4 φετάκια καλό μπέικον
3 φρέσκο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε το μπρόκολο, το χωρίζουμε σε χοντρά μπουκετάκια και κόβουμε φέτες το κοτσάνι του.
Το βάζουμε να βράσει σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και κατόπιν το στραγγίζουμε καλά και το περνάμε στο μπλέντερ με το γάλα, και λίγο αλάτι.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Ψήνουμε το μπέικον σε τηγανάκι χωρίς λίπος μέχρι να γίνει τραγανό.
Το στραγγίζουμε από το λίπος και το σπάζουμε σε κομματάκια.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να κρατάνε λίγο (al dente).
Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην ζεστή κρέμα μπρόκολου, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μπολ δουλεύουμε τη μυζήθρα να γίνει αφράτη.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε ζεστά πιάτα με τη σάλτσα τους και βάζουμε στην κορυφή μια κ.σ μυζήθρα και λίγα κομματάκια τραγανό μπέικον.