
Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό παστό μπακαλιάρο
1 κιλό σέσκουλα, χοντροκομμένα με το χέρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση, κατά μήκος
χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια.
Τον βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και τον ξαρμυρίζουμε φροντίζοντας να το αλλάζουμε κάθε 3 ώρες, ώστε να ξαρμυρίσει τελείως.
Ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο και αφαιρούμε τα κόκαλα, τα πτερύγια και την πέτσα του.
Τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Μόλις μαραθούν λίγο, προσθέτουμε τα σέσκουλα και τα αφήνουμε κι αυτά να μαραθούν για 1-2 λεπτά στο ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
Προθέτουμε λίγο πιπέρι ακόμα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 περίπου λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.
Σημ.
Το φαγητό αυτό, ίσως σε ελαφρά μεγαλύτερη ποσότητα, μπορεί να αποτελέσει το κυρίως πιάτο, σε ένα γεύμα 3 πιάτων ή να ακολουθηθεί από ένα πιάτο κρέατος.