X

Πικάντικος αρακάς με ινδικά μπαχαρικά

Υλικά

υλικά

500 γρ. αρακά (κατεψυγμένο ή φρέσκο)

1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια

3 κ.σ. καρύδα τριμμένη

2 πράσινες καυτερές πιπεριές χωρίς τους σπόρους (ή αν δεν υπάρχουν, πιπερίτσες τσίλι)

3 σκ. σκόρδο λυωμένες

2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

1 κ.γ. σιναπόσπορο

1/2 κ.γ. κύμινο σε σπόρους

1/2 κ.γ. σπόροι methi (στα καταστήματα μπαχαρικών)

1/2 κ.γ. κουρκουμά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

αλάτι

παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3', μέχρι να γίνει ροζ.

Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, αφήνουμε 1' και προσθέτουμε το σκόρδο και τον σιναπόσπορο.

Προσθέτουμε τον αρακά και τα σωτάρουμε όλα μαζί 5'-6', ανακατεύοντας συχνά.

Ρίχνουμε 3/4 φλ.τσ.

νερό, αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.

Ενδιαμέσως δοκιμάζουμε το αλάτι.

Ενώ γίνεται αυτό, ζεσταίνουμε σε τηγανάκι λίγο βούτυρο και ψήνουμε τους σπόρους κύμινου και methi μέχρι να μυρίσουν.

Στο τέλος ρίχνουμε στην κατασρόλα το βούτυρο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε ακόμα 2'-3'.

Σερβίρουμε πασπαλισμένο με τριμμένη καρύδα και ψιλοκομμένο κόλιαντρο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές