X

Σολομός ψητός με καραμελωμένα πράσα

Υλικά

υλικά

600 γρ. σολομό σε χοντρές φέτες

6-7 πράσα 

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

4 σκ.σκόρδο

2 λεμόνια, το χυμό

4-5 κλαδάκια μαϊντανό 

1/2 κ.γ. μαραθόσπορο

2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, χοντρό αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ο.

Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού σε βαθύ σκεύος και ρίχνουμε το λεμόνι.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες, γυρίζοντας τα κομμάτια συχνά.

Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα πράσα, χαράζοντας τα κατά μήκος (το τρυφερό τμήμα) και βάζοντάς τα για λίγη ώρα σε λεκάνη με νερό, να φύγουν τυχόν χώματα.

Τα ζεματάμε σε νερό που βράζει 2' και κατόπιν τα κόβουμε σε πολύ λεπτά φετάκια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι λυώνουμε το βούτυρο και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά τα πράσα (καλά στραγγισμένα), τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια, το μαραθόσπορο και 3 κ.σ νερό και αφήνουμε να το πιούν, ανακατεύοντας.

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με 1 κ.γ.

ζάχαρη.

Ρίχνουμε 1-2 κ.σ νερό και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά λίγα λεπτά, να καραμελώσουν.

Στεγνώνουμε τα φιλέτα του σολομού με χαρτί κουζίνας.

Τα αλατοπιπερώνουμε, τα τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψάκι και βάζουμε ανάμεσα τα σκόρδα και τα κλαδάκια του μαϊντανού.

Τα ψήνουμε για 15' περίπου, μέχρι να αλλάξουν χρώμα μέχρι την καρδιά.

Σερβίρουμε στα πιάτα με τα καραμελωμένα πράσα στο πλάι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές