Υλικά
Yλικά
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κ. σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (ένα που να περιέχει και μπούκοβο)
1 κ. κ. ψιλοκομμένο σκόρδο (ή και περισσότερο, αν θέλουμε)
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ. σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. φυλλαράκια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο ή ψαλιδισμένο
750-800 γρ. κοπανάκια ή ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου χωρισμένα στα δυο
Παρασκευή
Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από το κοτόπουλο σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε.
Κρατάμε 2 κουταλιές από αυτό το μείγμα για να αλείψουμε τις συνοδευτικές πιτούλες που θα ψήσουμε στη σχάρα.
Βάζουμε τα κοπανάκια στη λεκανίτσα και τα τυλίγουμε με την μαρινάδα τους.
Τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε να σταθούν για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, αν όχι για όλη την νύχτα.
Ζεσταίνουμε το γκριλ και στο μεταξύ βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20-30 λεπτά, μέχρι να ανακτήσει θερμοκρασία δωματίου, πριν το ψήσουμε.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι αν το γκριλ μας είναι ο φούρνος μας ή το τοποθετούμε στη σχάρα και το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στο σύνολο, φροντίζοντας να το γυρνάμε πλευρά κάθε 4-5 λεπτά.
Το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Θ.Τ.