Υλικά
Υλικά
1 κιλό λουκάνικα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 κιλό πράσα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά Φλώρινας, κομμένη σε λωρίδες
500 γρ. καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και πάπρικα ή μπούκοβο
ρίγανη
1 ντομάτα ώριμη, κομμένη σε κυβάκια
Παρασκευή
Ζεματάμε για 2-3 λεπτά τα πράσα σε νερό που ήδη βράζει.
Τα σουρώνουμε και ζεματάμε και τα καρότα για 1-2 λεπτά.
τα σουρώνουμε και αυτά και στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά και το λουκάνικο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαραθεί η πιπεριά και να ροδίσει το λουκάνικοΡίχνουμε στο τηγάνι τα πράσα, τα καρότα και τη ντομάτα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεσταθούν και να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά για 1-2 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
Μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους, προσθέτουμε την πάπρικα και τη ρίγανη, τρίβουμε το μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε ζεστή την τηγανιά. Θ.Τ.