Υλικά
υλικά για 4 άτομα (ως πρώτο πιάτο)
300 γρ. σπαγγέτι
1 1/2 φλ.τσ. κόκκινο κρασί εμφιαλωμένο
2 σκ.σκόρδο, η καθεμία στα τρία
1 πιπερίτσα τσίλι τριμμένη ή αντίστοιχο πιπέρι καγιέν
1/2 φλ.τσ. πεκορίνο φρεσκοτριμμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό αλατισμένο για το σπαγγέτι.
Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι (ή άλλο σκεύος που να χωράει το σπαγγέτι) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και το τσίλι, και όταν αρχίσει να μυρίζει το αφαιρούμε (προσοχή, πριν αρχίσει να σκουραίνει), δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.
Αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά και αποσύρουμε.
Οταν βράσουν τα σπαγγέτι al dente ( να κρατάνε αρκετά) τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα ρίχνουμε στο σκεύος με τη σάλτσα.
Βράζουμε περίπου 2', ώστε να απορροφήσουν το κρασί και στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μισό τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με το υπόλοιπο τυρί.