X

Μπακαλιάρος αλά πολίτα

Υλικά

Υλικά

800 γρ φιλέτα μπακαλιάρου

12 αγκινάρες, φρέσκιες κατά προτίμηση  

2 καρότα, κομμένα σε  λεπτές ροδέλες

4-5 κ. σ. άνηθο

1 κρεμμύδι, ψιλο-τριμμένο  

8-10 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

4-5 κ. σ.  άνηθο ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

125 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι 

Παρασκευή

Ξεπλένουμε καλά τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, από νωρίς το προηγούμενο βράδυ, ώστε μέχρι το πρωί της επομένης που θα τον μαγειρέψουμε να του αλλάξουμε 3-4 φορές το νερό.

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κρατάμε μόνο τις καρδιές τους και τις διατηρούμε σε νερό με λεμόνι μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το τριμμένο κρεμμύδι, χωρίς να τα αφήσουμε να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το καρότο και τις καρδιές της αγκινάρας.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, αλατίζουμε ελαφρά τρίβουμε και πιπέρι από πάνω.

Αφήνουμε τις αγκινάρες να σιγομαγειρευτούν, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι καρδιές τους.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τοποθετούμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου, προσεχτικά, πάνω από τις αγκινάρες και προσθέτουμε τον άνηθο.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και κινούμε την κατσαρόλα οριζόντια για να πάει παντού ο χυμός.

Μόλις χλιάνει το φαγητό ελαφρά και δέσει η σάλτσα του, το σερβίρουμε στα πιάτα, με τρυπητή κουτάλα για να μην θρυμματιστούν τα φιλέτα του μπακαλιάρου.

Πασπαλίζουμε το κάθε πιάτο με επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο. Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές