X

Αγκινάρες σαλάτα με ρεβίθια σοτέ και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

Υλικά

3 μεγαλούτσικες αγκινάρες, καθαρισμένες και χωρίς τα εξωτερικά τους φύλλα, κομμένες σε φέτες, ωμές

75 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

4 μέτρια καρότα, κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια

1 κ. κ. κύμινο, σε σκόνη (ή ξερό κόλιανδρο σε σκόνη)

250 γρ. βρασμένα ρεβίθια (μπορεί να είναι και από κονσέρβα)

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ. κ. ψιλά τριμμένο, ξερό δυόσμο

1 κ. σ. χυμό λεμονιού 

αλάτι και πιπέρι

νερό

Για τη σάλτσα

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 

αλάτι και πιπέρι

1/2 κ. κ. κύμινο σε σκόνη (ή ξερό κόλιανδρο σε σκόνη)

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα, για 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τις αγκινάρες και τα ρεβίθια.

Αν μας φανεί πως στεγνώνουν υπερβολικά, προσθέτουμε ελάχιστο νερό κι αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 5-6 λεπτά.

Τότε προσθέτουμε το σκόρδο, τον ξερό δυόσμο και το χυμό του λεμονιού.

Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε τη σαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές