Υλικά
Υλικά
1 συκωταριά
1 εντεριά (τα εντεράκια από 1 αρνί)
1/2 ματσάκι μαϊντανός
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
2 ματσάκια κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια μαζί με τα πράσινα φύλλα τους
1 ματσάκι φρέσκα νεαρά σκορδάκια, κομμένα σε κομμάτια μαζί με τα πράσινα φύλλα τους
1-2 φρέσκιες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
Παρασκευή
Πλένουμε καλά τα εντεράκια, με πολλά νερά, τα γυρίζουμε με το βελονάκι του πλεξίματος ή με ένα κλαράκι και τα τρίβουμε με λεμόνι για να καθαρίσουν καλά.
Κόβουμε τη συκωταριά σε μακρόστενα κομματάκια.
Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη συκωταριά, μια λωρίδα κρεμμυδάκι κι ένα κλαράκι μαϊντανό και τα δένουμε με ένα κομμάτι εντεράκι.
Ζεματάμε για λίγο τις σουφλίτσες σε μια κατσαρόλα και τις βγάζουμε προσεκτικά, με τρυπητή κουτάλα, για να μην διαλυθούν.
Απλώνουμε σε ένα ταψάκι το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και τα σκορδάκια κι απάνω τους ακουμπάμε τις σουφλίτσες, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το φαγητό να ψηθεί σε προθερμασμένο στους 170ο, για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.Θ.Τ.