
Υλικά
Υλικά
1 κοτόπουλο γύρω στο 1200-1300 γρ (χωρίς το λαιμό και τα εντόσθια του)
1 κ. σ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο, χωρίς το φύτρο της, κομμένη σε φετούλες
1 κ. κ. μουστάρδα κατά προτίμηση καυτερή
1 κ. σ. μπούκοβο
1 κ. σ. πάπρικα
1 κ. κ. κάρι
1 κ. κ. μαύρο πιπέρι
1 κ. κ. ξύσμα λεμονιού
1 κ. κ. καρδάμωμο, σε σκόνη
1 κ. κ. ξερό ή φρέσκο τζίντζερ
1 κ. κ. ξερό θυμάρι ή θρούμπι
1 πρέζα κύμινο
1 κ. σ. αλεύρι για τη σακούλα (προαιρετικό)
αλάτι αφρίνα ή αλάτι των βράχων, όσο νομίζετε
Παρασκευή
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Το αλατίζουμε εσωτερικά και βάζουμε στην κοιλιά του το βούτυρο και το σκόρδο.
Αναμειγνύουμε όλα τα ξερά υλικά (μπαχαρικά και μυρωδικά), προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα και το τζίντζερ κι ανακατεύουμε.
Αλείφουμε το κοτόπουλο με τη μουστάρδα και το πασπαλίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Πασπαλίζουμε και τη σακούλα με το αλεύρι και βάζουμε προσεχτικά το κοτόπουλο μέσα, κλείνουμε τη σακούλα με το ειδικό κλιπ και την τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Βάζουμε το κοτόπουλο να ψηθεί σε προθερμασμένο, στους 175ο, φούρνο, για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αν θέλουμε, μπορούμε να κρατήσουμε τους χυμούς από τη σακούλα και να τους δέσουμε σε σάλτσα χρησιμοποιώντας λίγο επιπλέον βούτυρο. Θ.Τ.