Follow us

Μύδια στην κατσαρόλα με μυρωδικά


Μύδια στην κατσαρόλα με μυρωδικά

Υλικά

Υλικά για 4 ορεκτικά

1,5 κ. μύδια ζωντανά

250 γρ. σέλερι, σε λεπτά φετάκια ή κυβάκια

ή εναλλακτικά, 1 φινόκιο μέτριο, ψιλοκομμένο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια

3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο

1/3 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 σκ.σκόρδου σε φετάκια

1 1/2 φλ.τσ. λευκό ξηρό κρασί

1 λεμόνι, το χυμό

3 κ.σ. αλεύρι

φρεσκοκομμένο πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια, ξύνουμε τα κελύφη αν χρειάζεται και τραβάμε τη φουντίτσα τους με δύναμη αντίθετα, για να βγει.

Τα ξαναπλένουμε και πετάμε τυχόν ανοιχτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λυώνουμε 2 κ.σ βούτυρο και μαραίνουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια για 2' χωρίς να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το σέλερι ή το φινόκιο και το σκόρδο και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για 3' ακόμα.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ρίχνουμε τα μύδια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνοντας λίγο τη φωτιά.

Σε λίγα λεπτά (3'-4' το πολύ) ελέγχουμε αν έχουν ανοίξει και τα αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο μαλακό βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Βγάζουμε τα μύδια από τον ζωμό τους και τα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος σερβιρίσματος (κάτι σαν σουπιέρα, για παράδειγμα).

Ρίχνουμε στο ζεστό ζουμί το χυμό λεμονιού και λίγο-λίγο το μείγμα του βουτύρου που φτιάξαμε, ανακατεύοντας καλά με κουτάλι να ενσωματωθεί στο ζωμό.

Ζεσταίνουμε ελαφρά, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνουμε τον ζωμό με τα μυρωδικά του επάνω στα μύδια.

Σερβίρουμε αμέσως, με φρυγανισμένο λευκό ψωμί.

Επίσης...

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.