Υλικά
υλικά για 4 άτομα
2 κ. ζωντανά μύδια με τα κελύφη
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 1/2 φλ.τσ. λευκό, ξηρό κρασί
60 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
3 κ.σ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια και τρίβουμε με σύρμα τα κελύφη, αν έχουν κολημμένα παράσιτα.
Τραβάμε κατά την αντίθετη φορά τη μικρή φουντίστα ώστε να βγει.
Ξαναπλένουμε καλά και πετάμε όσα μύδια έχουν μείνει ανοιχτά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια 3' και προσθέτουμε το κρασί.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα και την κρέμα.
Μόλις αρχίσουν να σιγοβράζουν ρίχνουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σε 3'-4' τα μύδια θα έχουν ανοίξει.
Εν τω μεταξύ ελέγχουμε, ανακατεύουμε 1-2 φορές και τέλος βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αμέσως μόλις ανοίξουν όλα τα μύδια.
Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με την κατσαρόλα, ή μεταφέρουμε σε άλλο κατάλληλο βαθύ σκεύος.