Follow us

Μύδια σε λευκή σάλτσα μουστάρδας


Μύδια σε λευκή σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

2 κ. ζωντανά μύδια με τα κελύφη

6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 1/2 φλ.τσ. λευκό, ξηρό κρασί

60 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών

1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν

3 κ.σ. ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια και τρίβουμε με σύρμα τα κελύφη, αν έχουν κολημμένα παράσιτα.

Τραβάμε κατά την αντίθετη φορά τη μικρή φουντίστα ώστε να βγει.

Ξαναπλένουμε καλά και πετάμε όσα μύδια έχουν μείνει ανοιχτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια 3' και προσθέτουμε το κρασί.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα και την κρέμα.

Μόλις αρχίσουν να σιγοβράζουν ρίχνουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σε 3'-4' τα μύδια θα έχουν ανοίξει.

Εν τω μεταξύ ελέγχουμε, ανακατεύουμε 1-2 φορές και τέλος βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αμέσως μόλις ανοίξουν όλα τα μύδια.

Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με την κατσαρόλα, ή μεταφέρουμε σε άλλο κατάλληλο βαθύ σκεύος.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.