
Υλικά
Υλικά
6 αβγά
2 μέτριες μελιτζάνες
1-2 σελίδες σκόρδο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
3 φυλλαράκια βασιλικού
βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε και κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φετούλες.
Χαράζουμε τις μελιτζάνες σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε μια φετούλα σκόρδο, αλείφουμε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο, για περίπου 50 λεπτά.
Μόλις ψηθούν οι μελιτζάνες τις κόβουμε, κατά μήκος, στα δύο, πετάμε το σκόρδο, τις αδειάζουμε με ένα κουταλάκι και χοντρο-κόβουμε τη ψίχα τους.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τις μελιτζάνες, μαζί με το θυμάρι και το βασιλικό.
Αλατοπιπερώνουμε και τις «μαραίνουμε» για 10-15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τες, συχνά.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα αβγά για την ομελέτα και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, όσο πιο στεγνές γίνεται.
Ρίχνουμε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί κι αρχίσει να αφρίζει ελαφρά ρίχνουμε τα αβγά με τις μελιτζάνες.
Μόλις αρχίσει να πήζει η ομελέτα τη αναποδογυρίζουμε.
Υπάρχει ενδεχόμενο, λόγω του βάρους της να διαλυθεί, αυτό όμως δεν μειώνει τη γεύση της.
Τη σερβίρουμε ζεστή, πασπαλίζοντας την αν θέλουμε με λίγο τριμμένο τυρί (για μακαρόνια) ή με επιπλέον φυλλαράκια βασιλικού, πολύ λεπτά ψαλιδισμένα.Θ.Τ.