Υλικά
Υλικά
400 γρ. πένες (ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό)
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
2 σκ. σκόρδου τριμμένες
1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα
1 1/2 φλ.τσ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε στο μούλτι ή ένα μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι και κάνουμε έναν ομοιόμορφο πολτό.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε το αλάτι.
Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τυρί αν θέλουμε.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά al dente κρατώντας 2-3 κ.σ από το νερό τους.
Ανακατεύουμε με το πέστο και σερβίρουμε αμέσως.
Αν δεν χρησιμοποιηθεί όλο, διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες, σκεπασμένο με μεμβράνη.