Υλικά
Υλικά
150 γρ. τριβελάκια ή βίδες
4 κ. σ. ψίχα καβούρι (κονσέρβας ή φρέσκο)
1 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο
ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
1 μεγάλη και ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη σε κυβάκια
1/4 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι, χωρίς τα σπόρια της ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
½ ματσάκι ρόκα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μερικές σταγόνες εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Παρασκευή
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους al dente, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο στο νερό τους για να μην κολλάνε μεταξύ τους.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, προσθέτουμε το καβούρι, το ξύσμα, τον άνηθο, τη ρόκα, τη ντομάτα και τις πιπερίτσες και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο, περιχύνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε μερικές σταγόνες εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Θ.Τ.