Υλικά
Υλικά
½ κιλό πατάτες
200 γρ. τριμμένη φέτα
50 γρ. κασέρι, τριμμένο
1 αβγό
2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλεύρι αν χρειαστεί για να πλάθεται εύκολα το μείγμα (περίπου 2-3 κουταλιές)
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με 1 κ.σ αλάτι για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δούμε πως μπορούμε να τις τρυπήσουμε εύκολα με το πιρούνι.
Τις στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και τις περνάμε από το μπλέντερ ή τις πολτοποιούμε με το ηλεκτρικό γουδοχέρι (πίμερ), μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το αβγό, τα τυριά και τα μυριστικά στον πουρέ που σχηματίστηκε και ανακατεύουμε καλά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και αλεύρι, μέχρι να αισθανθούμε πως μπορούμε να πλάσουμε το μείγμα σε κεφτέδες.Το χωρίζουμε σε περίπου 20 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια σαν ένα μικρό σύκο.
Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε για 30 περίπου λεπτά, στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Αλευρώνουμε ελαφρά τους κεφτέδες και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, ροδοκόκκινο χρώμα.
Βγάζουμε τους πατατοκεφτέδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί.Σημ. Τους σερβίρουμε ζεστούς, για να συνοδέψουμε το ψητό κοτόπουλο, ένα ψάρι ή μια πλούσια σαλάτα.
Μπορούμε να προτείνουμε μαζί τους μια σάλτσα από γιαούρτι αρωματισμένη με δυόσμο ή βασιλικό.
Θ.Τ.