Υλικά
Υλικά
100 κριθαρένια παξιμάδια, μουλιασμένα
300 γρ. παντζάρια βρασμένα και τριμμένα στον τρίφτη
100 γρ. κίτρινη κολοκύθα, τριμμένη στον τρίφτη
200 γρ. σπανάκι, πλυμένο, καλά στυμμένο με τα χέρια και ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. σ. φρεσκο δυόσμο
2 κ. σ. ξίδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Παρασκευή
Βάζουμε τα παξιμάδια σε μια λεκάνη για να μουλιάσουν κι όταν μαλακώσουν τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας, τα μεταφέρουμε σε μια άλλη λεκάνη και προσθέτουμε τα τριμμένα παντζάρια, την κολοκύθα, το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεί 1 ώρα μέχρι να σφίξουν οι κεφτέδες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, πλάθουμε τους κεφτέδες, αλευρώνουμε καλά και τους τινάζουμε πριν τους ρίξουμε στο τηγάνι.
Τους τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τους βάζουμε σε μια πιατέλα με στρωμένη με απορροφητικό χαρτί που θα τραβήξει το περιττό λάδι τους.
Θ.Τ.