Υλικά
Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες ή μαλταλιάτι (ιταλικά ζυμαρικά σαν μικρά λαζάνια)
3 αβγά
120 γρ. ζαμπόν σε χοντρές φέτες
μπεσαμέλ φτιαγμένη με 1λ. γάλα, 100 γρ. αλεύρι, 100γρ. βούτυρο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Κόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια.
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ: ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και όταν αρχίσει να καίει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα 3'-4' σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το γάλα (καλύτερα χλιαρό) και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει αρκετά.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και βγάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τους 3 κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και την προσθέτουμε στη μπεσαμέλ όταν γίνει χλιαρή.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ζαμπόν και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο C.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε σκληρά ακόμα (al dente).
Τα ανακατεύουμε με το μείγμα μπεσαμέλ-κρέμας.
Βουτυρώνουμε καλά ένα βαθύ πυρέξ και βάζουμε τα μισά ζυμαρικά.
Απλώνουμε επάνω το μισό τυρί.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, κι επάνω το υπόλοιπο τυρί.
Σκορπίζουμε τη φρυγανιά στην επιφάνεια και ψήνουμε στο φούρνο για 30', μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Σερβίρουμε αμέσως.