Follow us

Μπραντάδα μπακαλιάρου με αυγοτάραχο Τρικαλινός (του Konstantin Filippou)

Μπραντάδα μπακαλιάρου με αυγοτάραχο Τρικαλινός (του Konstantin Filippou)

Υλικά

Υλικά

400 γρ. μπακαλιάρος αλατισμένος

200 ml γάλα

200 ml κρέμα γάλακτος

100 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

ξύσμα από μισό λεμόνι

σαφράν (προαιρετικά)

2 πατάτες μαγειρεμένες και πιεσμένες με πιρούνι

Αφρός μπραντάδας

1 λίτρο από κρέμα γάλακτος, σαφράν και γάλα

3 κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ

300 γρ. μαγειρεμένες πατάτες

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες.

Στη συνέχεια τις πιέζουμε με ένα πιρούνι και τις μαγειρεύουμε μαζί με την κρέμα, το σαφράν και το γάλα.

Προσθέτουμε το κόρν φλάουρ μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.

Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι, το βάζουμε σε ένα σιφόν και το φορτώνουμε με δύο αμπούλες αζώτου.

Ανακινούμε πολύ καλά και το διατηρούμε ζεστό στους 70 βαθμούς.

Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε χονδρό αλάτι για ένα βράδυ.

Έπειτα βάζουμε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό για περίπου 10 ώρες.

Αλλάζουμε το νερό μερικές φορές.

Στη συνέχεια ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο και προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα, το σαφράν και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου και τον μαγειρεύουμε στο τηγάνι.

Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ψάρι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε κατά μέρος.

Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια αφαιρώντας το δέρμα και τα κόκκαλα. Αναμειγνύουμε το ψάρι με τις πολτοποιημένες πατάτες και το μείγμα ώστε να γίνει μια μάζα που μοιάζει με πουρέ πατάτας.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο ώστε να αποκτήσει μια λεπτόρρευστη μορφή.

Τελειώνουμε με ξύσμα λεμονιού.Τοποθετούμε τον αφρό μπραντάδας σε ένα βαθύ πιάτο. Βάζουμε τη μπραντάδα μπακαλιάρου από πάνω και στην κορυφή προσθέτουμε αυγοτάραχο.

Επίσης...

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.