
Υλικά
Υλικά
Για τα σπαγγέτι
400-440 γρ. σπαγγέτι
8 φέτες μπέικον
50 γρ. φιστίκι κελυφωτό (τύπου Αιγίνης)
50 γρ. παρμεζάνα
6 λιαστές ντομάτες (όχι σε ελαιόλαδο), κομμένες σε λωρίδες
Για το πέστο του κελυφωτού φιστικιού
2 κ. σ. κουκουνάρι
τα φυλλαράκια από 2 κλαράκια βασιλικό
200 γρ. κελυφωτό φιστίκι
6 κ. σ. μαϊντανό
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1-2 κ. σ. χυμό λεμονιού
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι (και 1 πρέζα ζάχαρη, προαιρετικά)
Παρασκευή
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Στο μεταξύ καβουρδίζουμε τις φέτες του μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε λίπος και τις ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε στο γουδί με τη σειρά που αναγράφονται ένα-ένα τα υλικά του πέστο και τα πολτοποιούμε, δουλεύοντας τα με το γουδοχέρι να ανακατευτούν καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός πολτός.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από τον ζωμό τους, τα μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα, ρίχνουμε από πάνω το ψημένο μπέικον, τις λιαστές ντομάτες και την παρμεζάνα και τέλος, αραιώνουμε το πέστο με λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και το περιχύνουμε πάνω από τα σπαγγέτι.
Σερβίρουμε αμέσως.Σημ. Το πέστο αυτό μπορεί να δουλευτεί και στο μπλέντερ.