Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
800 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα
4 πατάτες
150 γρ. μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί
250 ml κρέμα γάλακτος
30 γρ. φρέσκο βούτυρο
μερικά φυλλαράκια ξερού φασκόμηλου
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη καυτερή πάπρικα, προαιρετικά
Παρασκευή
Κόβουμε την καθαρισμένη κολοκύθα σε μικρότερα κομμάτια.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λυώσει και σωτάρουμε κολοκύθα και πατάτες για 4'-5', ανακατεύοντας.
Καλύπτουμε τα κομμάτια με νερό, βάζουμε το φασκόμηλο και αλατίζουμε.
Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει τελείως η κολοκύθα.
Κόβουμε το έμμενταλ σε πολύ μικρά κυβάκια.
Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στη σούπα την κρέμα γάλακτος.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να τρεμουλιάζει, για 2' περίπου και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε τα κυβάκια του τυριού στα πιάτα και βάζουμε από πάνω τη σούπα.
Ρίχνουμε μ΄ένα κουταλάκι λίγη κρέμα και σχηματίζουμε κάτι σαν κύκλο.
Πασπαλίζουμε γύρω το πιάτο με την πάπρικα και σερβίρουμε αμέσως.