Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
250 γρ. ταλιατέλες ή φετουτσίνε (ζυμαρικά αβγού)
250 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
100 γρ. παντσέτα (αλλαντικό) σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κ.σ. φυλλαράκια φασκόμηλου
1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2-3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3/4 φλ. τσ. παρμεζάνα ή γκράνα τριμμένη (από κομμάτι)
Παρασκευή
Βάζουμε την παντσέτα σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και την ψήνουμε σκέτη, μέχρι να ξεροψηθεί καλά και να βγάλει το λίπος της.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αν χρειάζεται 1-2 κ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε μαζί 2', κατόπιν το σκόρδο για 1' και τέλος τα κάστανα, σπασμένα σε κομματάκια και το φασκόμηλο.
Κρατάμε το μείγμα στην άκρη.
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε al dente, κρατώντας 1 φλ.τσ.
από το νερό που έβρασαν.
Βάζουμε το τηγάνι με το μείγμα των καστάνων σε δυνατή φωτιά μαζί με το νερό του βρασίματος, το τυρί και το βούτυρο και ρίχνουμε στο μείγμα τα ζυμαρικά και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε για 2'-3', μέχρι να τυλιχτούν καλά με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένα με λίγο ακόμα τυρί.