X

Σελινόριζα στο τηγάνι με κομματάκια μπέικον

Υλικά

Υλικά

1 σελινόριζα

200 γρ. καπνιστό μπέικον

ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε κυβάκια.

Βράζουμε αλατισμένο νερό και τη ρίχνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Τη σουρώνουμε και τη στεγνώνουμε με μια πετσέτα της κουζίνας.

Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τη σελινόριζα, μαζί με το μπέικον, για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τα συνεχώς.Λίγο πριν απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Σημ. Έτσι σοταρισμένη η σελινόριζα μπορεί να συνοδέψει ψητά της σχάρας, του φούρνου ή της σούβλας.

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές