Υλικά
Υλικά
700 γρ. λαχανίδες ή 1 πράσινο λάχανο, ψιλοκομμένο
180 γρ. μπέικον ή 2 χωριάτικα λουκάνικα (ψιλοκομμένα)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μπαγκέτα ολικής, κομμένη σε φέτες
ελαιόλαδο
ζωμό λαχανικών
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε καλά τις λαχανίδες, τις πλένουμε κι απομακρύνουμε τα τραυματισμένα φύλλα τους.
Τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε πολύ λίγο ελαιόλαδο μαζί με το μπέικον ή τα λουκάνικα, μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις λαχανίδες στην κατσαρόλα και τις αχνίζουμε για λίγο.
Τις περιχύνουμε με λίγο ζωμό και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 περίπου ώρα, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, με σκεπασμένο το σκεύος, προσθέτοντας πότε-πότε ζωμό, αν χρειάζεται για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.
Στο μεταξύ, φρυγανίζουμε το ψωμί στους 160 °C (σε προθερμασμένο φούρνο) και όταν οι λαχανίδες είναι έτοιμες τις σερβίρουμε μαζί με το φρυγανισμένο ψωμί.
Θ.Τ.