Υλικά
Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζανιού γάλα
2 αβγά
1/2 κ. κ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 πρέζα άσπρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ. κ. αλάτι
3, 5 λίτρα καυτό νερό
2 κ. σ. βούτυρο
2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τα ρίχνουμε, σταδιακά, στο μείγμα, ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
Περνάμε τη ζύμη από ένα μεταλλικό σουρωτήρι με χοντρές τρύπες ή από ένα τρίφτη επίσης με χοντρές τρύπες.
Πλάθουμε τη ζύμη και δίνουμε το σχήμα των spaetzle.
Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει με αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν για 8-10 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα περνάμε για λίγο στο τηγάνι με το βούτυρο.
Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με τον μαϊντανό και, αν θέλουμε με τριμμένο τυρί.
Θ.Τ.