Υλικά
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
250 ml νερό
1 αβγό
Αλάτι
Για τη γέμιση
250 γρ. μυζήθρα
250 γρ. φέτα
Για το σερβίρισμα
80 γρ. λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
250 γρ. γιαούρτι ή πασκιτάν
φρέσκο δυόσμο
Παρασκευή
Βάζουμε λίγο αλεύρι σε μια λεκάνη, σχηματίζουμε ένα λακκάκι στη μέση και ρίχνουμε το νερό, το αβγό και το αλάτι.Συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια συμπαγής και λεία ζύμη.
Την αφήνουμε να σταθεί για ½ ώρα και ανακατεύουμε μέσα τα τυριά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη.
Ανοίγουμε καθένα με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο.
Κόβουμε τα φύλλα με τσέρκι ή ένα ποτήρι, σε κυκλάκια διαμ.
περίπου 3 εκ.
και βάζουμε στο κέντρο τους με ένα κουταλάκι λίγη γέμιση, ώστε να μπορούμε να το κλείσουμε στη μέση σχηματίζοντας μισοφέγγαρο.
Πατάμε τις δύο άκρες να κλείσουν καλά και να μην ανοίξουν στο βράσιμο και τα ακουμπάμε σε μια καθαρή, αλευρωμένη πετσέτα.
Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο για 12-15 λεπτά και βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα όσα ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με το βούτυρο, ελαφρά λιωμένο. Τα συνοδεύουμε με το γιαούρτι και τον φρέσκο δυόσμο.
Αντί για γιαούρτι χρησιμοποιούμε την "ξινή"κρέμα σμέτανα ή κρεμ φρές.
Θ.Τ.