Follow us

Σπαράγγια με σάλτσα ολαντέζ

Σπαράγγια με σάλτσα ολαντέζ

Υλικά

Υλικά

30 σπαράγγια καλλιέργειας

200 γρ. βούτυρο φρέσκο + 1 κ.σ. για το σωτάρισμα

4 κρόκοι φρέσκων αβγών

1 λεμόνι ακέρωτο

150 ml λευκό κρασί (π.χ. μοσχοφίλερο)

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 σκ. σκόρδου

1 φύλλο δάφνης

1 κ.γ. ανθό αλατιού

αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια ξεφλουδίζοντας το 1/3 από τη βάση, κόβουμε το τελευταίο σκληρό μέρος από τους μίσχους και τα δένουμε όρθια με σπάγγο.

Σε μικρή αλλά ψηλή κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό με αλάτι (10 γρ.

αλάτι/100 γρ.

νερού).

Βυθίζουμε το δέμα των σπαραγγιών με τις κορυφές επάνω (εκτός νερού) και βράζουμε 8'-10'.

Ελέγχουμε αν μαλάκωσαν οι μίσχοι με ένα μαχαίρι.

Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το στύβουμε.

Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε φαρδύ τηγάνι και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.

Σωτάρουμε γυρίζοντας προσεκτικά τα σπαράγγια για 3'-4'.

Τα κρατάμε στην άκρη.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ολαντέζ πρώτα κάνουμε το βούτυρο διαυγές: το ζεσταίνουμε αργά σε κατσαρολάκι και όταν λυώσει και σχηματίσει λευκά στίγματα στην επιφάνεια, τα αφαιρούμε και τα πετάμε.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε (το λευκό μέρος).

Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με το κρασί, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τη δάφνη.

Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνουν 4 κ.σ από αυτό το υγρό.

Το σουρώνουμε.

Το ξαναβάζουμε σε καθαρό κατσαρολάκι μαζί με τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

Το μείγμα πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο και να σχηματίσει αφρό.

Μόλις αποκτήσει την υφή αραιής σάλτσας, προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο ανακατεύοντας.

Τέλος, προσθέτουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε τα σπαράγγια τακτοποιημένα στα πιάτα στη σειρά και περιχύνουμε στο κέντρο με λίγη σάλτσα, αφήνοντας τις κορυφές να φαίνονται.

Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού και πιπέρι.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.