Υλικά
Yλικά για 6 άτομα
24 πράσινα σπαράγγια καλλιέργειας
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (από κομμάτι)
3 αβγά
50 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
30 γρ. αλεύρι
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ανθό αλατιού
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια ξεφλουδίζοντας τον μίσχο κατά το 1/3 από τη βάση και κόβουμε το σκληρό κομμάτι των μίσχων.
Τα δένουμε όρθια με σπάγγο και τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό (10 γρ.
αλάτι/100 ml νερού) για 7'-9' μέχρι να μαλακώσουν οι μίσχοι, αλλά να κρατάνε λίγο.
Τα βγάζουμε και τα βυθίζουμε αμέσως σε κρύο νερό.
Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και κατόπιν σε μια πετσέτα.
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τη σκόνη αμυγδάλου και τη φρυγανιά και πιπέρι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και σε άλλο βάζουμε το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
Αφήνοντας τις κορυφές γυμνές, βουτάμε τα σπαράγγια πρώτα στο αλεύρι, κατόπιν στο αβγό, τέλος στο μείγμα παρμεζάνας και τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Τα σερβίρουμε αμέσως, όσο διατηρούνται τραγανά.
Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού.