Υλικά
2 αρνίσιες συκωταριέςυλικά
1 αντεριά (προαιρετικά)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
10-12 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 καρδιά από μαρούλι σε στενές λωρίδες
½ φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. ρύζι για σούπα
8 φλιτζ. νερό περ.
Αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
3 κρόκοι αβγών
χυμό 2 λεμονιών
λίγο ζωμό από τη σούπα
Εκτέλεση
Βράζετε νερό και ζεματίζετε τη συκωταριά και την αντεριά για λίγα λεπτά.
Τη βγάζετε από την κατσαρόλα και την ψιλοκόβετε.
Ζεσταίνετε βούτυρο και ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε και τη συκωταριά και τη ροδίζετε.
Ρίχνετε το νερό και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και μετά από 10' το μαρούλι.
Όταν είναι περίπου έτοιμα, προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει.
Το ρύζι δεν το προσθέτουμε παρά μόνο την ώρα που θα καταναλωθεί η μαγειρίτσα.
Ετοιμάζετε το αβγολέμονο.
Χτυπάτε τους κρόκους με το λεμόνι.
Προσθέτετε λίγο λίγο ζεστό ζωμό δίχως να σταματήσετε το χτύπημα, μέχρι να συμπληρωθούν περίπου 2 φλιτζάνια.
Ρίχνετε το αβγολέμονο στη σούπα.
Ανακινείτε την κατσαρόλα για να πάει παντού και την αφήνετε σε σβηστό μάτι για λίγο, μέχρι να δέσει.
Σερβίρετε τη μαγειρίτσα αμέσως.
Τρώγεται, όμως και ξαναζεσταμένη όταν περισσέψει.