Follow us

Πέστροφες γεμιστές με μείγμα ψωμιού

Πέστροφες γεμιστές με μείγμα ψωμιού

Υλικά

Υλικά

4 μεγάλες πέστροφες (250 -300 γρ.)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

400 γρ. μπαγιάτικο λευκό ψωμί

1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Χυμός ενός λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πέστροφες, αφαιρούμε το κεφάλι, τις αλατίζουμε, χαράζουμε το δέρμα λοξά 2-3 φορές, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις κρατάμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

Βγάζουμε την κόρα από το ψωμί και το μουλιάζουμε σε νερό.

Το στύβουμε και το βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνουμε να ομοιογενοποιηθούν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C.

Βγάζουμε τις πέστροφες από το ψυγείο και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Βάζουμε μια –μια τις πέστροφες σε ένα ρηχό πιάτο και γεμίζουμε την κοιλιά τους με τη γέμιση του ψωμιού.

Τις δένουμε γύρω –γύρω με λευκή κλωστή για να μην φύγει η γέμιση.

Στρώνουμε με λαδόκολα ένα ταψί, αραδιάζουμε τις πέστροφες και τις ψήνουμε γύρω στα 10 –15 λεπτά, γυρίζοντάς τις μια φορά. Σερβίρουμε μια πράσινη σαλάτα.

A.T.

Επίσης...

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.