Follow us

Πέστροφες στο φούρνο με κάσιους και σκορδοβούτυρο

Πέστροφες στο φούρνο με κάσιους και σκορδοβούτυρο

Υλικά

Υλικά

4 μεγάλες πέστροφες (250 -300 γρ.)

½ φλ. βούτυρο

3  κ.σ. κάσιους ανάλατα και άψητα, κομμένα στα 3 

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

3/4 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Χυμός ενός λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πέστροφες, αφαιρούμε το κεφάλι, τις αλατίζουμε, χαράζουμε το δέρμα λοξά 2-3 φορές, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις κρατάμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C.

Βγάζουμε τις πέστροφες από το ψυγείο και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Στρώνουμε με λαδόκολα ένα ταψί, αραδιάζουμε τις πέστροφες και τις ψήνουμε γύρω στα 6' -7' από κάθε μεριά.

Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα κάσιους, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν, περίπου 6 -7 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζοντας το μαγείρεμα να μαλακώσει.

Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το μαϊντανό, μια γερή πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε ένα ψάρι σε κάθε πιάτο και μοιράζουμε το μείγμα κάσιους- σκόρδου επάνω τους.

σημ.

"ο κλασσικός συνδυασμός είναι με αμύγδαλα , αλλά τα κάσιους δίνουν πιο πλούσια γεύση".

A.T.

Επίσης...

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.