X

Αρακάς με μαρούλι και μέντα

Υλικά

Υλικά

1 κ. κατεψυγμένος αρακάς

1 μεγάλο μαρούλι

1 φλ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα

1 φλ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μεγάλο τρυφερό καρότο

1/3 φλ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε το μαρούλι, το καθαρίζουμε, το χωρίζουμε σε φύλλα και το βάζουμε σε λεκάνη με νερό και ξύδι για 15 λεπτά.

Βάζουμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες 2 εκ.

Τις βάζουμε σε σουρωτήρι.

Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε πρώτα στα τέσσερα κατά μήκος και μετά σε κομμάτια πέντε εκ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το καρότο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον αρακά χωρίς να τον ξεπαγώσουμε και ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο.

Ανακατεύουμε, αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε γύρω στα 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

Ρίχνουμε τη μέντα και το χυμό λεμονιού και τραβάμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί γύρω στα 15 λεπτά ξεσκέπαστο και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές