Υλικά
½ κ. στραγγιστό γιαούρτι Υλικά
300 γρ. τρυφερά καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 πρέζα κύμινο αν θέλουμε
1 -2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνουμε το καρότο σε ένα σουρωτήρι να σταγγίσει καλά για μια ώρα (βάζουμε επάνω ένα πιάτο και μια βαριά κονσέρβα).
Περνάμε το γιαούρτι από λεπτό τουλουπάνι και το αφήνουμε κρεμασμένο στη βρύση του νεροχύτη για μια ώρα να στραγγίσει καλά και αυτό.Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά ρίχνοντας λίγο –λίγο το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε αν θέλουμε και το κύμινο.
Το αφήνουμε στο ψυγείο μία ώρα πριν σερβίρουμε.
Α.Τ.