Follow us

Τάρτα με μπέικον, μανιτάρια και κεφαλοτύρι

Τάρτα με μπέικον, μανιτάρια και κεφαλοτύρι

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 αβγό

1 πρέζα αλάτι

5 κ.σ. νερό παγωμένο

Για τη γέμιση

1 κ. μανιτάρια (λευκά ή πορτομπέλο )

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

 300 γρ. μπέικον καπνιστό σε ολόκληρο κομμάτι

250 γρ. τυρί έμενταλ σε ολόκληρο κομμάτι

250 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. θυμάρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια.

Τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε το αβγό και το νερό και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Πλένουμε γρήγορα τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Κόβουμε σε κύβους το μπέικον και το τυρί.

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να πιουν το νερό τους.

Προσθέτουμε το μπέικον, το μοσχοκάρυδο και το θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε το τυρί και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την τρυπάμε πολλές φορές με πιρούνι στον πάτο της φόρμα και τα πλαϊνά.

Την καλύπτουμε με λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με τους ειδικούς βόλους ή με όσπρια που φυλάμε γι αυτό το σκοπό.

Ψήνουμε την τάρτα για 10 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθεί.

Τη βγάζουμε από το φούρνο και τη γεμίζουμε με τη γέμιση.

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160ο C και ψήνουμε για άλλα 10 -15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήνουμε να χλιάνει λίγο και σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα.

σημ.

Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο κουρού ή σφολιάτας.

Α.Τ.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.