Follow us

Σαρδέλες σαβόρο

Σαρδέλες σαβόρο

Υλικά

Υλικά

1 κ. σαρδέλες

1 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. πελτές ντομάτας (διαλυμένο σε 1 φλ.τσ. νερό)

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο (15 εκ.) μόνο τα φυλλαράκια του

1 δαφνόφυλλο

1 κ.γ. ολόκληροι κόκκοι πιπεριού

4 - 5 κ.σ. ξύδι

μαύρες σταφίδες και σποράκια κύμινου, αν θέλουμε

αλεύρι, αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σαρδέλες.

Τις βάζουμε σε σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά να τις πιάσει το αλάτι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη, επάνω σε χαρτί κουζίνας.

Σουρώνουμε το λάδι για να το καθαρίσουμε και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι.

Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο και μόλις μαλακώσει ρίχνουμε το πιπέρι, το φύλλο της δάφνης, τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου, τις σταφίδες και το κύμινο, αν χρησιμοποιούμε.

Ανακατεύουμε, σβήνουμε με το ξύδι και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό.

Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά να πήξει λίγο, αποσύρουμε και βάζουμε μέσα προσεκτικά τις σαρδέλες.

Βάζουμε τις σαρδέλες σε μια στρώση σε βαθουλή πιατέλα και τις περιχύνουμε με σάλτσα (αν πρέπει να τις βάλουμε σε δύο στρώσεις εναλλάσσουμε μια στρώση ψάρια, μια στρώση σάλτσα). Αφήνουμε το φαγητό να μείνει 3 -4 ώρες πριν το καταναλώσουμε για να αναμιχθούν οι γεύσεις.

Διατηρούνται στο ψυγείο γύρω στη μια εβδομάδα και είναι καλύτερες την επομένη ημέρα.

Α.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.