Υλικά
1 ½ κ. μύδιαΥλικά
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. τσ. λευκό ξηρό κρασί
4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μουστάρδα
200 γρ. φέτα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πετάμε όσα μύδια είναι ανοιγμένα ή σπασμένα.
Καθαρίζουμε τα όστρακα από ό, τι είναι κολλημένο επάνω τους ξύνοντας με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τα μουστάκια τους τραβώντας δυνατά προς το πλάι.
Τα πλένουμε καλά, κάτω από τρεχούμενο νερό και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.Βάζουμε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε τα μύδια.
Τα σκεπάζουμε και ανακατεύουμε μια φορά, μέχρι να ανοίξουν (2-3 λεπτά).
Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και σουρώνουμε το ζουμί.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα μύδια, μαγειρεύουμε 4 –5 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το ζουμί και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε πάνω σε υψηλή φωτιά να σωθούν κάπως τα υγρά και προσθέτουμε τη φέτα.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και αν είναι πολύ πηχτή η σάλτσα προσθέτουμε λίγο ζουμί ακόμα ή λίγο νερό, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα στο φαγητό τον άνηθο και αφήνουμε επάνω στο μάτι 5 λεπτά πριν σερβίρουμε με καψαλισμένο χωριάτικο ψωμί.
Α.Τ.