Follow us

Mύδια τηγανητά με κουρκούτι μπύρας

μύδια

Υλικά

Υλικά

500 γρ. μύδια ψίχα

1 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 φλ. τσ. μπύρα ξανθιά

1 κοφτό κ.γ. αλάτι

1 πρέζα πάπρικα

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τα μύδια από το υγρό τους αν είναι φρέσκα, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από το υγρό τους.

Αν είναι κατεψυγμένα τα αποψύχουμε, τα ραντίζουμε με ξύδι και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε μεγάλο μπολ.

Χωρίζουμε τον κρόκους από τα ασπράδι.

Ρίχνουμε τη μπίρα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο.

Λίγο πριν χρησιμοποιήσουμε το κουρκούτι, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και την ενσωματώνουμε στο χυλό, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με μια κυκλική, απαλή κίνηση, χρησιμοποιώντας τον αβγοδάρτη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και βουτάμε ένα –ένα τα μύδια στο κουρκούτι.

Τα τηγανίζουμε μέχρι να φουσκώσουν και να κάνουν χρυσαφένια κρούστα και τα βγάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Τα σερβίρουμε με σκορδαλιά ή τζατζίκι.

Α.Τ.

Στραγγίζουμε τα μύδια από το υγρό τους αν είναι φρέσκα, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από το υγρό τους. Αν είναι κατεψυγμένα τα αποψύχουμε, τα ραντίζουμε με ξύδι και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε μεγάλο μπολ. Χωρίζουμε τον κρόκους από τα ασπράδι. Ρίχνουμε τη μπίρα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο. Λίγο πριν χρησιμοποιήσουμε το κουρκούτι, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και την ενσωματώνουμε στο χυλό, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με μια κυκλική, απαλή κίνηση, χρησιμοποιώντας τον αβγοδάρτη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και βουτάμε ένα –ένα τα μύδια στο κουρκούτι. Τα τηγανίζουμε μέχρι να φουσκώσουν και να κάνουν χρυσαφένια κρούστα και τα βγάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε με σκορδαλιά ή τζατζίκι.

Επίσης...

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.