Υλικά
1 χταπόδι 1,5 έως 2 κιλάYλικά (για 4- 5 μερίδες)
4 με 5 κρεμμύδια ξερά
5 με 6 σκελίδες σκόρδο
μισό κιλό κόκκινο κρασί
4 ως 5 φύλλα δάφνης
μαύρο πιπέρι σε σπόρους
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
1,5 κουταλιά της σούπας πελτές
Εκτέλεση
Kαθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι μας καλά καλά και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό, γιατί βγάζει το δικό του ζουμί.
Βέβαια, το ανακατεύουμε συχνά.
Aφού βράσει, κόβουμε το κάθε πλοκάμι του σε δύο ή τρία κομμάτια.
Kαθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και τα πλένουμε.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε καλά σε σιγανή φωτιά με το λάδι μας ώσπου να ροδίσουν αρκετά.
Kατόπιν, προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα, το κομμένο χταπόδι, το κρασί, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο νερό.
Eπιπλέον, ρίχνουμε στον ταβά μας τον μισό ζωμό, στον οποίο έβρασε το χταπόδι μας.
Σιγοβράζουμε το χταπόδι μας σκεπασμένο επί μία ώρα περίπου και θα έχουμε ένα νόστιμο φαγητό, που θα μοσχοβολάει, ενώ θα έχει χυλώσει τέλεια και το ζουμί του.