Follow us

Πέρκα με κρούστα στο φούρνο

Πέρκα με κρούστα στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. φιλέτα πέρκας κατεψυγμένης

15 κράκερς χοντροσπασμένα 

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. μουστάρδα

2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

2 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το ψάρι.

Πλένουμε τα φιλέτα, τα αλατίζουμε, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο 2 -3 ώρες.

Ανακατεύουμε σε μπολ τα κράκερς και τον άνηθο.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο, την πάπρικα και το πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C.

Ντύνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου και τη λαδώνουμε. Αραδιάζουμε μέσα τα φιλέτα και αλείφουμε το καθένα με το μείγμα της μουστάρδας.

Μοιράζουμε επάνω σε κάθε φιλέτο το μείγμα κράκερς –άνηθος και πιέζουμε να κολλήσουν καλά.

Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 10 -15 λεπτά ανάλογα με το πάχος του φιλέτου μέχρι να αποκτήσουν τα ψάρια μια τραγανή κρούστα.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.