Υλικά
1 ½ κ. φιλέτα πέρκας κατεψυγμένης Υλικά
15 κράκερς χοντροσπασμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το ψάρι.
Πλένουμε τα φιλέτα, τα αλατίζουμε, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο 2 -3 ώρες.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα κράκερς και τον άνηθο.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο, την πάπρικα και το πιπέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C.
Ντύνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου και τη λαδώνουμε. Αραδιάζουμε μέσα τα φιλέτα και αλείφουμε το καθένα με το μείγμα της μουστάρδας.
Μοιράζουμε επάνω σε κάθε φιλέτο το μείγμα κράκερς –άνηθος και πιέζουμε να κολλήσουν καλά.
Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 10 -15 λεπτά ανάλογα με το πάχος του φιλέτου μέχρι να αποκτήσουν τα ψάρια μια τραγανή κρούστα.
Α.Τ.