Follow us

Ψάρια γκρατέν με καρύδια

Ψάρια γκρατέν με καρύδια

Υλικά

Υλικά

4 φιλέτα ψαριού, 200 γρ. το καθένα

χυμός ενός λεμονιού 

2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί

1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα

1 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένο

1/4 φλ.τσ. γάλα

1 φλ.τσ. τριμμένη φρυγανιά

4  κ.σ. βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο για 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τα φιλέτα το ένα δίπλα στο άλλο.

Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί.

Ανακατεύουμε σε μπολ τα καρύδια, το τριμμένο τυρί και το γάλα, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοιράζουμε το μείγμα επάνω σε κάθε φιλέτο.

Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και σκορπάμε επάνω το βούτυρο σε κομματάκια. Ψήνουμε 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.