Follow us

Μους με συκωτάκια κοτόπουλου

Μους με συκωτάκια κοτόπουλου

Υλικά

Υλικά

600 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου

500 γρ. φρέσκο βούτυρο

2 κ.σ. εσαλότ ή το λευκό μέρος από φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο

10 ml καλό μπράντι ή κονιάκ

1 κ.σ. αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα συκωτάκια.

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τα 50 γρ.

φρέσκο βούτυρο και σοτάρουμε το εσαλότ ή το κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσει τελείως, αλλά να μην πάρει καθόλου χρώμα.

Ζεσταίνουμε 50 γρ.

βούτυρο και τηγανίζουμε τα συκωτάκια πολύ γρήγορα σε μέτρια φωτιά (από μέσα πρέπει να μείνουν ροζ).

Προσθέτουμε το σοταρισμένο εσαλότ ή το κρεμμυδάκι και αλατίζουμε.

Βγάζουμε σε μπολ τα συκωτάκια και το κρεμμυδάκι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε 1 –2 κουταλιές από το αλκοόλ στο τηγάνι, το κουνάμε κυκλικά και το «ξεπλένουμε» ρίχνοντάς το περιεχόμενό του επάνω στα συκωτάκια.

Δουλεύουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο μίξερ, μέχρι να γίνει σαν αφρός.

Το βγάζουμε σε μεγάλο μπολ.

Βάζουμε τα συκωτάκια με το κρεμμυδάκια στη μουλινέτα ή σε μπλέντερ (όλα μαζί ή τμηματικά, ανάλογα με το μέγεθος της συσκευής) και δουλεύουμε να γίνουν σαν αλοιφή.

Τα μεταφέρουμε στο μπολ με το βούτυρο.

Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μπράντι ή το κονιάκ, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Περνάμε, αν θέλουμε, το μείγμα από σίτα για να γίνει τελείως λείο (δεν είναι απαραίτητο).

Το βάζουμε σε μακρόστενη χαμηλή φόρμα μήκους 20 εκ.

και πλάτους 7 εκ.

περίπου ή σε ατομικά ramequins.

Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Τη σερβίρουμε με αγγoυράκια τουρσί και φρυγανισμένες φέτες από λευκό ψωμί, χωρίς την κόρα.

Διατηρείται 3-4 μέρες στο ψυγείο και κατόπιν στην κατάψυξη.

Α.Τ.

Επίσης...

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.