X

Ταρτούλες με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία έτοιμη ζύμη κουρού

700 γρ. κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

½  φλ. βούτυρο

1/3  φλ. ζάχαρη

1/3 φλ. ξύδι από λευκό κρασί

1 φλ. κεφαλογραβιέρα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

24 ταρτάκια διαμέτρου 3 εκ.

Εκτέλεση

Αφήνουμε την ζύμη εκτός κατάψυξης να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τελείως.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 5 –6 λεπτά ακόμα να καραμελώσουν.

Σβήνουμε με το ξίδι και μόλις εξατμισθεί, χαμηλώνουμε πάλι τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε μπολ και ανακατεύουμε μέσα την κεφαλογραβιέρα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι,, ρίχνουμε πιπέρι και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C. Απλώνουμε την ζύμη στα ταρτάκια και τα γεμίζουμε γεμίζουμε με το μείγμα κρεμμύδια –τυρί.

Ψήνουμε για 10 -15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη ή δυόσμο.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές