Υλικά
1 ½ φλ. κινόα Υλικά
½ φλ. κουκουνάρια
½ φλ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.σ. λευκό ξύδι
4 μισά στήθη κοτόπουλο σε κύβους 2 εκ.
2 κ.σ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε την κινόα σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τη σκεπάζουμε με 3 φλιτζάνια νερό και μια γερή πρέζα αλάτι.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά γύρω στα 15 λεπτά, μέχρι η κινόα να μαλακώσει και να απορροφηθεί το νερό.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζουμε το κουκουνάρι προσεκτικά να μην αρπάξει, σε μέτρια φωτιά περίπου 2 λεπτά και το μεταφέρουμε σε πιάτο.
Ρίχνουμε το καρότο με ελάχιστο νερό στο τηγάνι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιει το νερό και να μαλακώσει λίγο.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το κύμινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 5 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
Μεταφέρουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε από όλες τις μεριές.
Σβήνουμε με το ξύδι, ρίχνουμε νερό μέχρι τη μέση των κύβων του κοτόπουλου και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως το κοτόπουλο, γύρω στα 10 λεπτά.
Μεταφέρουμε στο τηγάνι την κινόα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με τη μέντα και το ξύσμα λεμονιού.
Α.Τ.